•  

Zakaj filtrirati vodo

Obstajajo številne prednosti zakaj filtrirati vodo iz pipe.


Iz vode se odstranjuje škodljive snovi težkih kovin, kot so kadmij, svinec, cink in baker. Prav tako se odstranijo neželeni tujki in snovi, kot so kalcij in kloridi, ki so raztopljeni v vodi. Narava ne zagotavlja kemično čiste vode, saj deževnica absorbira različne snovi iz atmosfere, vključno CO2 – na primer.

 

Glede na geološko sestavo prsti, skozi katero teče voda v vodnem ciklusu, vsebuje različne količine natrija, kalija, kalcija,magnezija, železa, mangana, bakra, cinka, kloridov, fluoridov in sulfatov, kakor tudi nitratov, nitritov, fosfatov in silikatov.

 

Večja kot je vsebnost kalcija v vodi, trša je voda in večja je nevarnost nastajanja vodnega kamna. Vodni kamen se pojavi zlasti, ko se trda voda segreje, vključno v grelnikih vode, ceveh za vročo vodo in ogrevalnih ceveh. Prisotna je v večini prsti in med kameninami, ter je ključnega pomena za žive organizme.

 

Deževnica nenehno absorbira CO2 iz atmosfere. Posledično se tvori ogljikova kislina (raztopljeni ogljikov dvokis), ki je prisotna v podzemnih vodah, naravnih sladkih vodah in oceanih. Več kot tisoč let lahko voda pronica skozi več metrov apnenca in s tem izoblikuje celotne jame in pri tem absorbira obilne količine kalcija.

 

Ne traja dolgo, ko je v vodi prevelika količina apnenca in postane raztopina prenasičena.

 

Ker se ogljikov dvokis izgubi, se nekaj kalcija sprosti v obliki kalcijevega karbonata in s tem omogoča ponovno uravnoteženost vode. Vsebnost apnenca se zmanjšuje sama po sebi.

 

Ta dva elementa določata trdoto vode.

 

 

Edinstvena magnezijeva tehnologija


 

Večstropenjsko filtriranje

Edinstveno in samo pri BWT: z dodajanjem magnezija vodi uravnavamo naravne minerale. Za popoln okus! Pametna alternativa ustekleničeni vodi
Več informacij