Zeliščna juha s skuto

Sestavine za solato:


  • 2 rezine ingverja
  • 250ml filtrirane vode
  • 1 vejica kopra
  • 1 vejica peteršilja
  • 1 majhen šopek drobnjaka
  • 1 steblo melise
  • 1 šalotka
  • 1 spomladanska čebula
  • 1 žlička repičnega olja
  • ¼ chilija
  • 3 žličke skute
  • Sol, poper
  • Kumina


Priprava:


Rezine ingverja namočite v filtrirano vodo in pustite jih pustite v vodi pol ure, da se napojijo. Zelišča operite (koper, peteršilj, melisa, drobnjak, melisa) in jih sesekljamo na fino. Spomladansko čebulo narežemo na tanke kroge. Na ponvi segrejemo olje, in na olju za kratek čas segrejemo spomladansko čebulo in šalotko in nato prelijemo z ingverjevo vodo. Pustimo vreti za 5 min in nato odstranimo rezine ingverja. Drobno sesekljamo chili. Skuto zmešajte s soljo, poprom in kumino. Združite vse sestavine in jih zmešajte s paličnim mešalnikom, da naredite juho, nato dodajte zelišča.



Dodatna korist:


Temno zelena barva v zeliščih vsebuje dragocen klorofil , kar poveča kisik v možanih in s tem tudi v možganih. To širi krvne žile in ohranja vaš um pozoren in ohranja koncentracijo. Skuta vsebuje relativno malo maščob in je bogata s kalcijem ter pomaga pri funkcijah živcev. Aminokisline v skuti pomagajo povečati koncentracijo in spomin.



Nasvet 1:


Shranite v hladilniku kot hladno juho. Zeliščna juha ima odličen okus topla in jo lahko naredimo z njoki. Kdor ima rad ribe, lahko doda tudi dimljenega lososa.



Nasvet 2:


Občasno v juho zmešajte tudi grah, ki je popoln vir glukoze, ki je gorivo za možgane. Skorajda ni zelenjave, ki bi bila bogatejša z beljakovinami kot je grah. Povečuje kognitivne sposobnosti.

Zeliščna juha s skuto