Bezgov balzamični čaj

Sestavine za eno porcijo:


  • Posušeni listi melise (približno ena čajna žlička) ali čajna vrečka
  • 1 merica limoninega soka
  • 1 čajna žlička agavinega sirupa
  • 125ml bezgovega soka (sveže stisnjen)
  • 2 žličke limetinega soka
  • 250ml filtrirane vode

Priprava:


Z filtrirano BWT vodo pripravite melisin čaj iz posušenih listov melise ali čajne vrečke. Dodajte sveže stisnjen limoninega soka in pustimo, da se ohladi. Dodajte bezgov in agavin sok ter limetin sok in vse skupaj dobro zmešajte. V kozarec postavite kocko leda in dolijte zmešan čaj.



Dodatna prednost:


Agavin sok je naravno sladilo z visoko vsebnostjo fruktoze.Vsebnost fruktoze blagodejno vpliva na krvni sladkor in ni škodljivo za naše telo, ter pomaga ohraniti koncentracijo. Agavin sok je odlično sladilo za vse vrste živil na delovnem mestu in je primeren tudi za diabetike.



Nasvet 1:


Dva v enem. Poleti idealen kot ledeni čaj, pozimi okusna topla pijača.


Nasvet 2:


Pijačo je najbolje pripraviti nekaj dni vnaprej. Vmešajte 2 žlici ovsenih kosmičev v pripravljeno pijačo in imate »zajtrk na poti«.

Bezgov balzamični čaj