BWT v prehrambeni industriji

Voda ni samo Voda!


Sestava in sestavine v vodi se razlikujejo od regije do regije. Minerali, ki so bistvenega pomena za vodo kot živilo, lahko pa so škodljivi za pripravo hrane, pijače in čiščenje jedi, jedilnega pribora in kozarcev v prehrambeni industriji. Ti minerali se v vodi raztopijo in so zato nevidni. Ko pa se posušijo, lahko tvorijo madeže vodnega kamna in obloge kalcija na tehničnih napravah. Hkrati pa lahko negativno vplivajo na okus vročih napitkov. Zato je potrebno vodo na področjih hotelirstva in gastronomije obravnavati kot vsak primer posebej. Naši sistemi upoštevajo lokalno kakovost vode in s tem tudi ustrezen obseg naprav.


Strokovno BWT mehčanje vode z desalinacijskimi sistemi za mehčanje in odstranjevanje vodnega kamna, kjer je pretirano visoka vsebnost soli. S tem se zmanjša poraba tekočin za pomivanje, energije in tudi obremenitve okolja. Rezultat so sijoči se kozarci brez enega samega madeža vodnega kamna.


BWT voda + sveče "more"


Če espresso po večerji žali okus gosta zaradi slabše kakovosti vode, bo vsak poznavalec celoten meni manj spoštoval. Od kavarn do gurmanskih restavracij, je moto naslednji: Ugoditi nezmotljivim brbončicam, zato mora biti izdelek vrhunske in stalne kakovosti. Zato je voda najpomembnejša valuta v vsakem kvalitetnem gastronomskem poslu. Za dosego najboljše arome Sensha zelenega čaja, aromatično aromo kave iz etiposkega gorovja, eleganten espresso iz kavnih zrn Mehiške Maragogype, je potrebna gurmanska kvaliteta vode. To zagotavljajo naše filter sveče, ki se uporabljajo v klasičnih profesionalnih kavnih aparatih in tudi na prodajnih aparatih (Vključujoč tudi kavne aparate, ki postajajo vse bolj popularni).


Naša optimizacija vode za parne pečice in pečic za peko, zagotavlja, da se vodni kamen ne odlaga na napravah in mikro šobah. Tako so dragocene tehnološke naprave zaščitene pred motilci okusa, npr. klorom. Na ta način je prehrambena industrija sposobna proizvesti lahko in zračno pecivo s hrustljavo skorjico. Zelenjava obdrži svojo barvo in dragocene sestavine, pečeno meso pa ostane sočno tudi v sredini in razvije dobro aromo.


Dodatne informacije: BWT water + more

BWT v prehrambeni industriji